torsdag 26 april 2012

Art Journal 2

I Mollys blogg  finns en "utmaning för alla" och där får även art journal sidor vara med och tävla, så kul! :-)
Man ska inspireras av en bild och som vanligt när det gäller att inspireras av en bild av nåt slag så inspireras jag oftast av färgerna, så även denna gång. Det första jag såg på bilden var det vackra fruktfatet och dess färger, sen såg jag även lapparnas färger på anslagstavlan.
Så därför går min art journal sida i gult, orange, rött, grönt och lite lila, så här ser den ut


Dessa underbara mister kommer från Dylusions, även ett par av stencilerna och en del av stämplarna kommer därifrån. En av stencilerna kommer från Crafters Workshop och dom övriga stämplarna från Pink Paislee och Prima. Jag har även doddlat lite som du ser, bara för att det är såå roligt att göra. Texten har jag skrivit på datorn och klistrat dit. Ser du att det står 'organisation' på "Dorris" hatt, det passar ju bra i denna utmaning eftersom anslagstavlan är så välorganiserad. ;-)

Bilden vi skulle inspireras av ser ut så här


Jag önskar dig en underbar vår. :-)
Kram Lena

söndag 22 april 2012

Art Journal

Månadsutmaningen hos Scrapgalen nu i April handlar om Art journaling, dvs. att ha hjärtligt roligt och bara kladda på med färger och tekniker, det är hur kul som helst! :-)
"Art-journaling kan man översätta som dagboksanteckningar mixad med konst. Vad som är konst finns det inga regler för och vad som är vackert ligger i betrakarens ögon" så står det i Scrapgalens blogg. 
Just att det inte finns några regler är väldigt befriande och härligt, att bara få hänge sig åt färgerna och själva kladdandet utan regler och utan krav det är såå underbart avkopplande! I love it! :-)
Jag började med art jounaling den 1 feb. i min första journal testade jag bara olika tekniker som jag inte provat innan och bara det var jättekul, jag har sett så otroligt många tekniker som jag har varit jättesugen på att testa men det har inte blivit av förrän nu. I min 'AJ' nr 2 började jag kladda mer på "riktigt" och nu är det snart dags att påbörja ytterligare en ny journal. :-) Detta blir roligare och roligare ju mer jag håller på med det. Alla mina mönsterpapper jag samlat på hög kan slänga sig i väggen, nu är det färg och kladd som gäller. :-)
Men åter till tävlingen... som du ser så har jag gjort en massa hål i min art journal, jag har förberett den för att kunna binda ihop den med BIA´n, men än så länge, tills den är fylld så får den sitta ihop med ringar. Då kan jag enkelt ta ut sidorna när jag ska "jobba" med dom.
Så är ser mitt tävlingsbidrag ut...


Jag har grundat sidan/sidorna med gamla bokpapper och ett tunt lager gesso, sprayat med mister i olika färger, duttat akrylfärg genom olika stenciler och punchinella, ringarna är gjorda av lock från en mjölkfp. och en kryddburk, dom minsta ringarna har jag gjort av en f.d. limtubs 'hatt'. Till stjärnorna gjorde jag masker som jag stansade ut från en spellbinderdie och la på några ställen innan jag spayade med misten. Texten hittade jag i en tidning och skrev av den i ett word dokument och skrev sen ut den, just ordet Starlight är stickers.

Önskar alla en underbar vår!
Kram från mig :-)


lördag 21 april 2012

Testing

Testar min nya blogg om den funkar som den ska och om det går att lägga in en bild. ;-)