söndag 22 april 2012

Art Journal

Månadsutmaningen hos Scrapgalen nu i April handlar om Art journaling, dvs. att ha hjärtligt roligt och bara kladda på med färger och tekniker, det är hur kul som helst! :-)
"Art-journaling kan man översätta som dagboksanteckningar mixad med konst. Vad som är konst finns det inga regler för och vad som är vackert ligger i betrakarens ögon" så står det i Scrapgalens blogg. 
Just att det inte finns några regler är väldigt befriande och härligt, att bara få hänge sig åt färgerna och själva kladdandet utan regler och utan krav det är såå underbart avkopplande! I love it! :-)
Jag började med art jounaling den 1 feb. i min första journal testade jag bara olika tekniker som jag inte provat innan och bara det var jättekul, jag har sett så otroligt många tekniker som jag har varit jättesugen på att testa men det har inte blivit av förrän nu. I min 'AJ' nr 2 började jag kladda mer på "riktigt" och nu är det snart dags att påbörja ytterligare en ny journal. :-) Detta blir roligare och roligare ju mer jag håller på med det. Alla mina mönsterpapper jag samlat på hög kan slänga sig i väggen, nu är det färg och kladd som gäller. :-)
Men åter till tävlingen... som du ser så har jag gjort en massa hål i min art journal, jag har förberett den för att kunna binda ihop den med BIA´n, men än så länge, tills den är fylld så får den sitta ihop med ringar. Då kan jag enkelt ta ut sidorna när jag ska "jobba" med dom.
Så är ser mitt tävlingsbidrag ut...


Jag har grundat sidan/sidorna med gamla bokpapper och ett tunt lager gesso, sprayat med mister i olika färger, duttat akrylfärg genom olika stenciler och punchinella, ringarna är gjorda av lock från en mjölkfp. och en kryddburk, dom minsta ringarna har jag gjort av en f.d. limtubs 'hatt'. Till stjärnorna gjorde jag masker som jag stansade ut från en spellbinderdie och la på några ställen innan jag spayade med misten. Texten hittade jag i en tidning och skrev av den i ett word dokument och skrev sen ut den, just ordet Starlight är stickers.

Önskar alla en underbar vår!
Kram från mig :-)


4 kommentarer:

 1. Hejsan Lena vännen!
  Jisse, vad snyggt. Detta ser verkligen arbetat ut. En kavalkad av färger som man verkligen blir glad av att titta på. Lycka Till. Tack för tipset om de jä....orden, ska genast ändra där. Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Hej lena.
  Så du har också en hemlig blogg, men jag är bloggpolis och hittade dig. (Skrattar)
  Ska också göra en.
  Hoppas allt är bra med dig vännen!
  Kram lene

  SvaraRadera
 3. hej vännen.
  tack snälla du, men det är inte jag som ska ha beröm för detta. Lena har gjort det för mig, hon är fantastiskt duktig!
  Ha en skön dag vännen!
  kram lene

  SvaraRadera
 4. Mycket snyggt! Härliga färger! Kul att du är med och tävlar hos oss på Scrapgalen! /DT Ulrika

  SvaraRadera

Tack för din snälla kommentar, jag blir såå glad! :-)